Бивш играч на „Ямбол” се вихри за „Балкан”

00478402Израсналият в школата на баскетболен клуб „Тигър” при треньора Здравко Янчев национал Павел Маринов, бе сред основните козове на „Балкан” за победата с 23 точки над „Ямбол” в неделя.

При откриването на новата си зала „зелените” от Ботевград направиха фантастична стрелба от тройката, като и по този показател водач бе бившият състезател на „Ямбол”. Павел Маринов бе без нито една грешка от далечна дистанция – от 5 изстрела, 5 точни, много добър процент даде крилото и от зоната за 2 точки, както при изпълнението на наказателните удари. За да е безспорният лидер за „Балкан”, Павката направи и 7 завършващи подавания и закова коефициент на полезно действие от 29 пункта.

До последната четвърт „Ямбол” изоставаше само с 2 т. от неудобния през този сезон противник, от който загуби вече на два пъти с голяма разлика. В последните минути обаче „Балкан” влиза в убийствена серия и като цяло има от 36 опита от тройката 18 сполучливи, това е 50 процента успеваемост, което се случва много рядко по нашите терени.

С победата си над „Ямбол” тимът на Ботевград излезе на второ място, а нашият тим е на пета позиция.

 

About the Author :