Бивш играч на „Ямбол” ни затапи за Купата на България

111111С най-силния си мач от началото на сезона бившият баскетболист на „Ямбол” Тони Гуджино затапи нашите в четвъртфинала срещу „Рилски спортист”. Тимът на Барчовски победи с 68:79, като възлово се оказа и напускането за пет лични нарушения на капитана на жълтите Говедаров.

Подобен лош вариант трябваше да се очаква, твърде дълго „Ямбол” игра в последните срещи при пълни 40 минути и за сърбина Боцка, и за Говедаров, но все някога това свършва.

За нашия тим това стана в Ботевград, където иначе момчетата на треньора Петър Петров се постараха да елиминират далеч по-скъпата селекция на „скиорите”и срещата мина през много обрати.

Антъни Гуджино обаче постигна твърде много – 22 точки и 13 борби, и коефициент на полезно действие 39, докато високите играчи на „Ямбол” играха слабо.

Сърбинът Боян Радетич направи това, което не бива да става в турнирен мач- не даде почти нищо от себе си, като завърши за 22 минути игра едва с 4 точки. Центърът ни Денис Агре също не бе този път силен, и надмощието на втория етаж отиде за Самоков, който овладя 8 борби повече от нашите.

Последните 5 минути са ямата, в която пада „Ямбол”, а при ялови атаки толкова време, няма как да вземеш мач срещу тим с четирима легионери, какъвто е „Рилски спортист”.

Нелепо е да се отрече желанието, и старанието, на нашия тим в последно време да бъде по-солиден фактор. На турнира в Ботевград за Купата момчетата скочиха на противника, но явно нямаха силите за достигане до полуфинал. Привлеченият да даде яко рамо Васил Кьосев странно играе едва по няколко минути, срещу Самоков само 4 минути, а идеята за неговото идване в зала „Диана” бе съвсем друга.

Освен Гуджино, който наниза 22 точки, сред топ реализаторите на Рилски спортист бяха Франк Търнър с 14 т. и ветеранът Бозов с 11 т.

За „Ямбол” по 15 вкараха Станислав Говедаров и Милиян Боцка, а 14 т. реализира Евгени Иванов.

 

 

About the Author :