Бивш играч на „Тунджа 1915”стана част от ЦСКА

дичевИзигралият няколко сезона с екипа на родния Ямбол Николай Дичев вече е футболист на ЦСКА. 23-годишният дефанзивен състезател, Дичев, играе и като централен бранител, но често е влизал в ролята и на опорен халф, бе част от тима на „Банско” през есенния полусезон.

В Борисовата градина обаче се отвори дупка в отбраната, след като оттам напусна?? Бранеков, и именно привличането на ямболлията е сред вариантите на червения клуб. Статистиката сочи, че не за първи път футболист от града ни облича екипа на армейците.  Нападателите Димитър Иванов и Атанас Киров играха с успех за ЦСКА, като Иванов, който е родом от Елхово, дори влезе в историята на армейския клуб след като вкара най-бързия гол в бурната история на двубоите между „Левски” и ЦСКА. Димитър Иванов обаче отиде в Борисовата градина не от Ямбол, а от Чирпан, при червените път му даде старши треньорът Георги Василев.

Атанас Киров, от тази есен вече кмет на община Стралджа, също имаше силни дни на Армията, макар че неговият пик бе с екипа на „Славия”, с който той стана първенец на страната и носител на Купата.

Преди сегашния трансфер на Николай Дичев в ЦСКА, в юношеската школа на армейците е имало момчета, родени в Ямбол, ала нито едно не можа да пусне корени в Борисовата градина. Дано бившият бранител на „Тунджа 1915” има далеч по-добра съдба – той е само на 23 години, така че има достатъчно време за да остави по-солидна диря на стадион” Българска армия”.

About the Author :