Бивш ас на „Ямбол” се пробуди в последния кръг на баскетболното първенство

ДурчевНаправилият няколко страхотни сезона за „Ямбол” Мартин Дурчев се пробуди в последния мач от редовния сезон в баскетболното първенство. Двуметровият левичар, родом от Велико Търново, игра силно за сегашния си клуб „Балкан” и наниза 12 точки, овладя 4 борби, даде 2 асистенции  и има 3 отнети топки. Това Мартин Дурчев стори за 29 минути на терена, като коефициентът му на полезно действие е 17 пункта.

Всички точки на бившия играч на „Ямбол” в силните години на клуба ни, дойдоха след изстрели от зоната за три точки. Той успя в 4 от 7 изстрела и напомни за славните си времена.

Неговият клуб „Балкан”постигна победа в края на редовния сезон в Стара Загора срещу носителя на Купата на България и на Балканската купа „Берое” с резултат 64:79, но междувременно „Рилски спортист”надигра като гост пловдивския „Академик” и така спечели домакинско предимство в плейофите.

В тях отборът на Дурчев, „Балкан”, ще играе именно срещу „Рилецо”, който няма горещата публика на „зелените”, но у дома и стените помагат, особено когато силите са изравнени.

Първият мач е на 27 април, играе се до две победи от три мача. Дурчев направи велики сезони с екипа на „Ямбол” и постигна със съотборниците си бронзови медали от шампионата. На два пъти той игра и в чужбина, в отбори от втората испанска дивизия, ала там не можа да пробие и се стигна до завръщането му през зимата в България, като прие офертата на Ботевград. Преди три кръга „Ямбол” гостува на „Балкан” и загуби с малка разлика. Дурчев бе на паркета 20 минути, но не постигна нищо съществено. Щом се отпуши срещу „Берое”, той може да се окаже сред възловите фигури в плейофите с „Рилски спортист”. Защото разиграе ли се Мартин, спасение за противника няма.

About the Author :

Leave a reply