Бивш ас на „Ямбол” подсили „Черно море”/Варна/

Боцка1Неприятна новина дойде от Варна, чийто баскетболен клуб се очертава като пряк конкурент на нашия „Ямбол” в предстоящия шампионат.

След като плеймейкърът на „моряците”Пламен Алексиев, играл преди няколко години мимолетно и слабо за  тима ни, се контузи, ръководството на „Черно море Тича” е взело светкавични мерки и във Варна вече е гардът Милиян Боцка. Гологлавият плеймейкър бе най-силният баскетболист на „Ямбол” преди две години, като имаше средно на мач по 15,4 точки и 6,8 асистенции.

Това е второ отиване на сръбския гард при моряците, с които той има спечелена Купа на България. В „Черно море” Милиян Боцка ще се конкурира с игралия през миналия сезон за „Ямбол” Цветослав Острев. Междувременно днес, 25 септември, треньорът на „Ямбол” Иван Чолаков натисна своите играчи преди тренировката, а и по време на нея, недоволен от факта, че в контролата миналия петък с „Берое” нашите позволиха на старозагорци да овладеят далеч повече борби в подкошията.

В тренировката яко се включиха американските гардове Алан Арнет и Брайкус Перин, които са още в пробен период и Чолаков не бърза да си каже тежката дума, дали те ще останат с жълто-синия екип.

ООчертава се интересно надлъгване между наставника на Варна Дарин Великов и Иван Чолаков. Двамата се познават от сто години, имаше период, в който ямболията бе помощник в националния младежки тим на бившия състезател на плевенския „Спартак”.

Според много от специалистите се очертава едно каре от тимовете на Ямбол, Плевен, Варна и „Левски”, които са почти на един кантар, докато твърде скъпата селекция на „Берое”, „Лукойл-Академик”, „Балкан” и „Академик Бултекс”/Пловдив/ изглеждат патентовани за първите места в класирането.

 

 

About the Author :