Бившето ТКЗС в село Мамарчево отиде при съдия-изпълнител

mamarЗа публична продан от съдия-изпълнител са обявени дузина селскостопански сгради в боляровското село Мамарчево. Най-вероятно това е бившето ТКЗС, попаднало в мътилката на Прехода в един момент в ръцете на фирма „Агроуслуги”, за която се знае, че е регистрирана в последния месец от вече далечната 1995 година – на 4 декември.

Частният съдия-изпълнител Ирина Христова пристъпи вече към публичната продан, която трябваше да се проведе в Елховския съд на 12 януари 2016 г.. Нов собственик се търси за няколко стопански сгради, включително и краварник, като имотите са обявени от самия съдия-изпълнител като полуразрушени.

Това обяснява и ниските начални цени на публичната продан , въпреки че площта около тези имоти също се продава, и тя не е малка. Общо имотите могат да се придобият за по-малко от 5000 лева, но това все пак са начални цени, така че може да има и сериозно наддаване по време на процедурата.

Имотите, собственост на фирма „Агроуслуги”, се продават заради Изпълнително дело.

Село Мамарчево има землище от малко над 36 000 кв.м., то е популярно с това, че там е роден големият комичен артист Георги Мамалев. Там е роден и проф. Атанас Кехайов, едно от най-известните имена в отоневрогията.

About the Author :