Бивша волейболистка на Ямбол спечели шампионската титла с „Марица”

638-397-vk-maricaЯмболската волейболистка на пловдивския „Марица” Нася Димитрова бе най-силна за жълто-сините във втория финален плейофен мач от женското ни първенство, игран в столицата в четъртък. В зала „Сиконко” отборът на „Левски” спечели много трудно първия гейм, оттам насетне Марица демонстрира класата си и надигра убедително и във втората среща опонента си с 3:1, с което спечели с 2:0 финалната серия.

За шампионския успех на жълто-сините тръгналата към големия волейбол от „Тунджа”/Ямбол/ Нася Димитрова постигна 20 точки, от които три аса, една блокада и успеваемост в атака 73 процента. Капитанът на „Марица” Радостина Тенева добави 14 точки.

Тази шампионска титла е четвърта в кариерата на 190 сантиметровата националка от село Тенево Нася Димитрова. През зимата тя премина именно от „Левски”, с чийто цветове игра няколко сезона, в града под тепетата, като това се превърна в грандиозен скандал между двата клуба.

С много мощната си игра във финалната серия Нася показа, че е имало защо да спорят яростно двата клуба, оттук насетне на нея й предстоят мачове с екипа на България. В битката за титлата имаше още едно ямболско момиче, това бе Кристина Петрова, играла с екипа на „Левски”. Кристина е сред надеждите на българския волейбол, тя също като Нася, премина от „Тунджа” в столичния клуб още на тийнейджърска възраст.

 

About the Author :

Leave a reply