Бензиностанции ЕКО дариха площадка за пътна безопасност на детска градина „Биляна” в Ямбол

DSC_0052_sС празник на пътната безопасност в детска градина „Биляна” в Ямбол беше открита дарената от бензиностанции ЕКО площадка. С подвижното съоръжение децата ще имат възможност да научат основните пътни знаци и правилата за безопасно движение по улиците.

Детската площадка беше открита от кмета на община Ямбол Георги Славов, началника на пътна полиция в града и изпълнителния директор на „ЕКО България” ЕАД Георги Деянов, в присъствието на над 200 деца и техните родители.

DSC_0039_s„Бензиностанции ЕКО даряват тази детска площадка, защото отговорното поведение на пътя се изгражда още в детска възраст. А често, когато децата са научени на основните правила за движение, те се явяват коректив на своите родители. Затова искрено вярвам, че с обученията, които ще се правят на площадката, ние ще допринесем за намаляването на пътните инциденти и увеличаването на безопасността на всички жители на Ямбол. ” – сподели при откриването г-н Деянов.

DSC_0020_sДарението на площадката за обучение по пътна безопасност е част от дългосрочната социална програма „Обади се, като стигнеш”, която бензиностанции ЕКО развиват от 2006 г. Тя включва поредица от активности, включително и практически обучения, насочени към  децата и техните родители, пешеходци, шофьори и мотоциклетисти. Целта на програмата е увеличаване на безопасността на участниците в движението и толерантността на пътя.

Бензиностанции ЕКО откриха първия си обект в Ямбол миналата година.

About the Author :