Без убити и ранени, Общинският съвет прие бюджета на Ямбол

DSC00453AБез фатални кръвопролития Общинският съвет прие бюджета на Ямбол за 2014 година.
Страстите обаче бяха на високо равнище, като лайтмотивът на повечето изказвания от страна на групата на БСП беше, че ще падне пак голямо крадене на пари.
„Вие правите източване на бюджета преди изборите”, заяви областният лидер на БСП и общински съветник Румен Банков, обръщайки се към хората на Бойко Борисов.
„Банков от пет години говори все едно и също-ще се откраднат едни пари”, опонира му Георги Миланов от ГЕРБ, след което настъпи разправия между него, Банков и председателя на местния парламент д-р Татяна Петкова.
„Вие не сте тук, за да се коментират важни въпроси. Г-н Костов, вие трябваше да мълчите-ясно е, че ще оглавите едно от новите общински предприятия, затова не биваше толкова ревностно да защитавате кмета”, заяви Николина Хаджигеоргиева, по повод хиперактивността на трибуната от страна гербера Галин Костов, който наскоро бе освободен от директорския пост в „Пътно управление”.
Видният съветник от ГЕРБ побърза да опровергае версията на Хаджигеоргиева, че ще стане шеф на общинско предприятие, като явно бе трагично засегнат от нейните подозрения, че се цели в такъв пост. Кметът на община Ямбол Георги Славов обяви критиките на съветниците от БСП като махленски приказки, които са подходящи за кръчма. „БСП прави политическа игра на думи, тя си мисли, че изведнъж ще блесне”, допълни градоначалникът.
Преди това Румен Банков направи обзор колко пари са откраднали от ГЕРБ на ямболско ниво, което вдигна от стола д-р Юлиян Папашимов и той направи контраатака, като заяви, че Банков говори явно за времето, когато е бил зам.-кмет на община Ямбол.
Кметът не пропусна да похвали своята работа, като каза, че Ямбол е в изключително добро финансово здраве и общината няма нито един лев задължения. Има преходен остатък от 5 милиона лева, всички ангажименти, които поехме към гражданите, са изпълнени”, заяви още градоначалникът.
Мариета Сивкова от групата на БСП обаче обяви новият бюджет за незаконосъобразен.

About the Author :