Без топ гардовете си „Ямбол” стана лесна плячка за „Лукойл-Академик”

12669710_1021390727900128_2800450785383222692_n.jpg.620x350_q85_crop„Ямбол” излезе днес, на Разпети петък, във втория мач от четвъртфиналната серия в плейофите без контузените си топ гардове Боцка и Говедаров и нямаше сила за никаква интрига, въпреки домакинството си.

Само за две-три минути ямболският отбор водеше в резултата, след което, без да се напъва изобщо, тимът на Тони Дечев направи огромна разлика и мина три минути преди последната сирена стоте точки. В крайна сметка загуба с 46 точки за „Ямбол”, 59:105, и тъжен край на сезона, в който иначе жълтите направиха няколко чудесни двубоя.

След като стоя във фризера няколко месеца, днес Милен Костов игра повече, отколкото през всички срещи, след като Петър Петров пое отбора ни. Класата на Милиян Боцка и на капитана Говедаров просто нямаше как да се компенсира, така че феновете бяха тихи през цялото време.

В третата четвърт „Лукойл-Академик” съвсем превърна в плячка домакините, най-вече чрез фамозния Желко Шакич, който нямаше спиране в подкошията. Той стана и топ играч на студентите с 20 точки и 8 борби. Нямаше нужда гардът-звезда Филип Виденов да стъпва на терена, но дългогодишният национал все пак се раздвижи в последните десет минути.

Именно тази последна четвърт отчая публиката напълно, след като в продължение на почти три минути „Ямбол„ не вкара дори точка, а серията на противника стана 19:0.

Васил Кьосев потвърди и в този мач, че е било грешно привличането му в „Ямбол”, а Боян Радетич игра колкото да отбие номера, за разлика от Денис Агре, който даде колкото можа, срещу мощната селекция на гостите. Агре вкара 10 точки и овладя 9 борби, а фактът, че Стойо Чолаков със своите 14 точки бе топ реализатор на „Ямбол” показва каква бе ситуацията в зала „Диана”.

След Шакич, за студентите най-резултатни бяха Христо Захариев с 18 точки и Филип Барович с 14, който също правеше каквото му кефне в последната четвърт.

За съжаление, лош финал на иначе не толкова слабия сезон на „Ямбол”, който тръгна в първенството ужасно, но после се съвзе и направи поредица от силни срещи. А престоят на Милиян Боцка в зала „Диана” ще се запомни дълго, тъй като толкова качествен и сърцат гард не идва всеки сезон край Тунджа.

Борислав Ненов

About the Author :