Без разписания, нека да е весело

Borko_poslКолко трудно е да се разлепят разписанията на автобусните линии в Ямбол? Явно е огромна  трудност, щом общинарите вече месеци наред така и нe поставят по спирките нужните листовки.

10 стотинки струва разпечатването на една страничка, но вероятно кметският екип и автобусните фирми са решили да пестят пари. Екипът на кмета, заради благото на градската хазна, а фирмите вероятно не искат да обременяват с четене клиентите си.

Поне за село Кукорево, което ще рече и за гробищата, има на някои спирки разписание.

Сполай за тая добрина, хубаво е да не се окъснява поне за погребенията. А иначе и двете автобусни фирми, които държат линиите в Ямбол ореваха орталъка години наред как са на свирепа загуба. Скоро обаче подписаха с охота новите договори.

Спирките пък все така предлагат убийствен комфорт на ямболското население. Ни в жега, ни в студ, е подходящо да се прислониш там. Това си е чиста проба новаторство, поради което и народът се крие под джанките или където падне, но не и под навеса на спирките.

Обичам го този град, нашият – тук винаги е весело и гъмжи от гениални идеи. По-важно е, разбира се, че и Бойко Борисов го обича. Той пък защо има тоя сантимент, само Ормана знае. Не му е дошло времето да проговори обаче.

Борислав Ненов

About the Author :

1 Comment to “Без разписания, нека да е весело”
  • С. Димитрова
    June 30, 2016 - Reply

    Позволявам си да Ви поправя – не месеци, години в Ямбол няма разписания. И защо да има? Нали така по-лесно се скриват нарушенията на графика?! В други областни градове има електронни табла, мобилни приложения, сайтове с огласени разписания… В Ямбол стоиш и чакаш, ако дойде – дойде, ако не – хващай такси. Не помагат нито публикациите, нито жалбите, нито сигналите до градоначалниците. А що се отнася до ревовете на транспортните фирми, че са на загуба, бих попитала: колко некомпетентен в бизнеса трябва да си , за да не проумееш, че щом не върви, се налага да да повишиш качеството на услугата, нещо да промениш! Всъщност не мисля, че са на загуба, защото голяма част от гражданите отказват да вземат билетчетата си. Това е глупав техен избор, но остава въпросът къде отиват безотчетните средства… Пък и кой ли контролира?…

Leave a reply