Без разписания, нека да е весело

Borko_poslКолко трудно е да се разлепят разписанията на автобусните линии в Ямбол? Явно е огромна  трудност, щом общинарите вече месеци наред така и нe поставят по спирките нужните листовки.

10 стотинки струва разпечатването на една страничка, но вероятно кметският екип и автобусните фирми са решили да пестят пари. Екипът на кмета, заради благото на градската хазна, а фирмите вероятно не искат да обременяват с четене клиентите си.

Поне за село Кукорево, което ще рече и за гробищата, има на някои спирки разписание.

Сполай за тая добрина, хубаво е да не се окъснява поне за погребенията. А иначе и двете автобусни фирми, които държат линиите в Ямбол ореваха орталъка години наред как са на свирепа загуба. Скоро обаче подписаха с охота новите договори.

Спирките пък все така предлагат убийствен комфорт на ямболското население. Ни в жега, ни в студ, е подходящо да се прислониш там. Това си е чиста проба новаторство, поради което и народът се крие под джанките или където падне, но не и под навеса на спирките.

Обичам го този град, нашият – тук винаги е весело и гъмжи от гениални идеи. По-важно е, разбира се, че и Бойко Борисов го обича. Той пък защо има тоя сантимент, само Ормана знае. Не му е дошло времето да проговори обаче.

Борислав Ненов

About the Author :