Без давност

Borko_poslГоляма работа станала във Филибето, голяма – тамошен бизнесмен си направил купон в Античния театър. Били възмутени хора на културата, а ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов не знаел за частното парти.
Възмутени, невъзмутени, така ще е занапред в България. Който има пари, ще прави каквото му кефне, и където му кефне. Завчера в Античния театър, утре – пред Народното събрание, сетне и пред паметника на Апостола в Карлово.
Парите може да вонят само за пред част от широките народни маси. Тя все още има социални и духовни рефлекси, другите изобщо не знаят кои са и защо са под слънцето.
Преди години припомних една фраза от руски филм за мафията:”Аз откога мечтая да стана бандит”. Проф. Андрей Пантев скоро припомни друго от духа на времето ни, че „портиерите на хотелите станаха собственици на тия хотели”.
Свидетели сме на потресаваща жестокост сред тийнейджърите. Духът не идва от въздуха, той също иска подготовка, за да даде нещо добро.Само с пари не става. Не е достатъчно свещеникът да ти освети пистолета, и да мислиш, че Бог е вече с теб.
Бог допусна страшни дела, но надали е забравил- за духовното уродство няма давност.

Борислав Ненов

About the Author :