Без Бойко Борисов сме пасажери на новия „Титаник”

Моя Ямбол четеНямаше дори едно денонощие, и подкрепата на Бойко Борисов за правителство на Патриотите отпадна. Нищо странно и нищо ново – играта беше ясна, както е ясен и филмът, в който ГЕРБ ще се изживява като най-отговорната партия в България.

Най-спестовната, най-принципната, най-стабилната власт са дали откакто пукна демокрацията ГЕРБ, да се свети името й. Миналата сряда премиерът в оставка отново и отново похвали себе си и кабинета си, давайки да се разбере на едни от най-крупните бизнесмени, че ги чака ад, щом той, ББ, няма да е на власт.

Церемонията, на която Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България даде наградите си, бе също любопитна. Докато гледах как изпълнителният директор на списание „Икономика” Боян Томов подскачаше от възторг на сцената, се сетих, че именно това списание бе наградило през  2011 година Цветан Василев за цялостен принос в развитието на икономиката.

И Василев стана Мистър „Икономика”, а сега никой не иска да го припознае.

Щеше да е страхотно шоу, ако някогашният Мистър „Икономика” се бе появил на церемонията в сряда вечерта и си бе поискал парите. Само че не се появи и пак всичко опря до премиера Борисов, макар и в оставка.

Стожер на стабилността, баща на народа, заслужил деятел на полицията, син на Зевс, личен приятел на Ангела Меркел, наставник на марсианците, страшилище за бандитите и закрилник на нацията, това е Бойко Борисов, а вероятно пропускам поне още двайсетина неща, които е ТОЙ, да се слави името му.

Вероятно на „Позитано” 20 трескаво се превръщат от едри капиталисти в яростни противници на частната собственост, и подготвят новата диктатура на пролетариата. Готвят и тотален срив на държавата, която някога, през пролетта на 1982 година, трябваше да е влязла в комунизма, така пишеше в учебника ни по обществознание.

Нещата явно нещо се оплетоха, защото тъй си и стояхме в развития социализъм, а съученикът ми Здравко Куртев отнесе як шамар от учителя Генади Трайков. Заради невинното питане, защо не сме вече в комунизма.

Светъл спомен. Сега Корнелия Нинова и Румен Овчаров ще наваксат изоставането, поне така разбирам тия дни от словата на премиера в оставка.

Не разбирам, засега поне, как ще се върти на пилона Корнелия Нинова, за да остане тъй удобният за нейните съпартийци-капиталисти, плосък данък, и същевременно да се прилъже пак левият електорат, че ще се въведе подоходното облагане. Като слушам знайните и незнайни корифеи на финансовата мисъл в родината ни, още малко остава, и САЩ, Франция, Германия и коя ли не държава, ще възприемат от нас плоския данък.

Странно е, че досега не го възприеха, и дори новият американски президент Тръмп мълчи по тази тема. Това, естествено, няма никакво значение за нашите гиганти на финансовите идеи – и отвъд Океана, и зад някогашната Берлинска стена живеят само кретени.

Месеците, в които разбираме, как без Бойко Борисов сме пасажери на „Титаник”, обаче вървят, а това е най-важното.

Синът на Зевс, страшилището на марсианците, закрилникът на нацията, заслужилият деятел на полицията, стожерът на стабилността, да се свети името МУ. Амин.

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply