Безпомощен „Ямбол” в града на липите

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” допуснаха много тежка загуба в събота, губейки с разлика от 29 точки в Стара Загора – 105:76. След серия от добри игри, донесли и няколко победи, на Задушница под Аязмото нашите са далеч от ролята на противник, и рано-рано вдигат бялото знаме. Само първата четвърт е изиграна на ниво от момчетата на треньора Петър Петров, след това „Берое” ни препарира, като вкарва седем тройки до полувремето, срещу само две от наша страна.

След първите 20 минути „Ямбол”изостава с 11 точки, а още през третия период разликата става съкрушителна в полза на водения от Любо Минчев тим, който действително е и с далеч по-добра селекция, идваща най-вече от четиримата чужденци в редиците.

Огромната разлика идва от силната стрелба за три точки на домакините – цели 14 тройки срещу само 4 на „Ямбол”. Домакините имат 19 асистенции повече от нашия отбор  и допуснаха по-малко грешки. „Берое” вкара 23 точки в следствие само от грешки на своя противник, докато ямболският състав има едва 11 от този показател.

Остън Барнс бе най-силен за домакините с 21 точки и 9 борби. Тихомир Желев реализира 17 точки, а Александър Тодорович вкара 16. Аштън Мур добави 12, а с по 10 точки завършиха Станислав Ваклинов  и Николай Николов.

За „Ямбол” най-резултатен с 22 точки бе Милиян Боцка, капитанът Станислав Говедаров добави 17, Боян Радетич вкара 13 т., а 10 точки и 6 борби имаше Денис Агре. Завръщането сред травма на терена на Васил Кьосев не доведе до нищо добро, гардът продължава да играе много слабо и почва да става голямо разочарование.

При едва 9 асистенции срещу 28 за съперника, и при ужасна стрелба от 25 процента за три точки, както и значителен превес в стрелбата за две точки, „Ямбол” неочаквано бързо и лесно стана боксова круша на беройци, които са добър тим, ала загуба с разлика от 29 точки не подобава на клуб като нашия.

About the Author :