Безплатно дигитално обучение за малкия и среден бизнес организират в Ямбол Google и SoftUni Digital

unnamedЯмбол ще бъде един от градовете, в които 12 специално обучени от Google консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения на собственици и служителите на малки и средни бизнеси за ползите от създаване и подобряване на дигиталното присъствие на бизнеса им, посредством онлайн и офлайн семинари. Семинарът ще се проведе на 5 юни от 17,30 часа в зала 107 на община Ямбол.

Информация за инициативата:

На 14-ти май стартира проектът на Google Дигитален гараж https://learndigital.withgoogle.com/digitalengarazh/f2f  в сътрудничество със SoftUni Digital 12 специално обучени от Google консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България! Трейнърите ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и всички желаещи да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж.
Google има за цел да обучи 15 000 души от малки и средни предприятия до края на годината. Подробна информация за графика на турнето и за това как да се регистрирате в програмата е публикувана на уебсайта .
Какво е Дигитален гараж?
Дигитален гараж е програма, която помага на хората да подобрят дигиталните си умения безплатно. Програмата предлага онлайн и офлайн обучения, създадени от Google, които допринасят за разрастването на бизнеса онлайн, следвайки собствено темпо и чрез гъвкави и персонализирани уроци. Кампанията в България стартира през месец май 2018 г. и ще продължи до края на 2018 г.
Защо онлайн присъствието е толкова важно за малките и средни бизнеси?
❖ 70% от хората в България използват интернет за лични цели
❖ 55% от хората в България използват смартфон
❖ 48% от хората в България, които използват интернет, пазаруват онлайн
❖ 56% от хората в България, които използват интернет, сравняват услуги и продукти онлайн преди покупка
За осъществяване целта на проекта, екип от дигитални консултанти ще посетят град Ямбол в периода 04.06 – 08.06.2018 г., където ще проведат семинар и индивидуални консултации напълно безплатно.

Кога ще се проведат безплатните обучения?

Семинарът в град Ямбол ще се проведе с подкрепата на Община Ямбол на:

05.06.2018 – 17:30 – 19:00 – ул. “Г.С.Раковски” №7, сградата на Община Ямбол, зала 107 
 
About the Author :