Безплатни медицински прегледи в Генерал Инзово

20141009_123917Социалната услуга „Дневен център за стари хора“ в с. Генерал Инзово, община „Тунджа”, организира безплатен медицински преглед на слуха за своите потребители и жители на селото. Инициативата, която се проведе в сградата на социалната услуга, е насочена към превенция, изследване, диагностициране и последващо лечение на настъпили нарушения на слуха. Възрастните хора бяха прегледани от д-р Пеньо Семков със специализирана апаратура. Проведеният медицински преглед предостави възможност на лицата с намален и/или загубен слух да се сдобият с безплатни слухови апарати. Специалистите, представители на „Старки България“ ЕООД, ще оказват съдействие и помощ на лицата по отношение попълване на необходимата документация, организиране на безплатен транспорт до гр. Ямбол за нейното подаване , получаване и поставяне на слуховите апарати. От 13 октомври 2014 г. започва планирано извозване на преминалите преглед до областния град за попълване и подаване на необходимите документи.

От безплатния медицински преглед се възползваха както потребители на социалната услуга Дневен център за стари хора, така и жители на с. Генерал Инзово.

Проведената инициатива е част от последователната и системна социална политика на община „Тунджа”, ориентирана с лице към хората, с грижа за тяхното здраве и осигуряване на по-добър живот.

 Златка Георгиева

Ръководител звено ДЦСХ

About the Author :