Безплатна прожекция на филма “Светителят хирург” в Ямбол

18881991_1305573582812761_9170672135233187343_nОбщина Ямбол и  Сливенската света митрополия с любезното съдействие на Пловдивската Православна телевизия  ви канят на представянето на филма, разказващ за живота и великите открития в медицината на свети Лука Кримски.  Голямата зала на община Ямбол е отворена за всеки, който иска да се докосне до светителския път на Кримския чудотворец на 12 юни от 18.30 часа. Автор на лентата е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев.

Православният филм „Светителят хирург” завладя публиката в градовете Пловдив, София, Мадрид (Испания),  Бургас и Стара Загора. Въпреки, че филмът е посветен на всички лекари, животът на свети Лука Кримски може да бъде посветен не само на тях, но и на всички обикновени хора и духовници, тъй като той може да бъде пример и вдъхновение за живот посветен на Бога във всяка една част от живота му. Частица от мощите на свети Лука Кримски се покои в митрополитската катедрала “Св. 16976501_10212095226360560_1666641614_nМарина” в Пловдив, където всеки, който има нужда и прибегне молитвено към чудотвореца ще получи отговор на своите молитви. В храма вече събират свидетелства за чудеса случили се след молитви пред светинята.

“Всички трябва да са благодарни на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай за това, че пожела и благослови реализацията на филма “Светителят хирург” и за това, че направи и невъзможното и в България да се сдобием с частица от нетленните мощи на свети Лука, споделя автора на лентата Ангел Бончев. Негово Високопреосвещенство призовава чрез филма “Светителят хирург” да се замислим за това какъв пример може да бъде свети Лука за всички нас. Свети Лука Кримски е бил един от най-добрите лекари хирурзи на миналия век. Всичките му операции до една са били успешни- слепите проглеждали, а обречените се връщали към живота. И всичко това благодарение на неговата грижа не само като доктор, а и чрез личното му молитвено застъпничество за страдащите, както той нарича своите пациенти. Българският патриарх Неофит нарече работата по филма “Светителят хирург” велико дело и покани Ангел Бончев да направят прожекция на филма в една от най-големите зали в София по случай 4 години от неговата интронизация на 24 февруари тази година.

About the Author :

Leave a reply