Безплатен онлайн курс, организиран от “Заедно за Ямбол” и община Ямбол 

Ямбол, 30.03.2021

Група “Заедно за Ямбол” започва записване на желаещи за безплатен онлайн курс за хора, които искат да работят и да се развиват в IT сферата и да получат знания за професията на Quality Assurance /QA/ инженерите. Начинанието е подкрепено и от Община Ямбол. Курсът ще започне с разяснения на основни понятия, свързани с компютрите. В тази част кандидатите ще получат отговор на въпроси като: какво е софтуерно тестване и защо то е необходимо, кой може да работи като Quality Assurance инженер, какво е софтуерна грешка, как се изпълняват софтуерни тестове и др. Ще се научат да тестват сайтове, мобилни приложения, ще разберат какво е автоматизация на тестването и как се използва.

“В последните години квалификацията на QA набира все по-голяма популярност като алтернатива за работа от вкъщи. IT индустрията освен от програмисти се нуждае и от  хора, които да подложат на тест процесите във всеки един новосъздаден софтуер или даден вид услуга. Благодарение на това се проверява качеството на продуктите и се избягват проблеми при бъдещата им експлоатация. Ще направим всичко възможно да помогнем с намирането на работа на тези, които успеят да завършат курса със старание и желание”, подчерта организаторът Георги Костадинов.

Срокът за набиране на кандидати за безплатното обучение е до края на месец април 2021 година. Записването става на телефон 0898857302.

Единственото, от което имат нужда кандидатите, е собствен компютър и желание за развитие! Курсът ще се провежда в съботните и неделни дни.

Припомняме, че това не е първата инициатива на “Заедно за Ямбол”. Освен желанието им да помогнат на хората в намирането на работа, сред техните каузи е и обединяването на гражданите в различни инициативи, свързани с облагородяването на нашия град. В рамките на един месец Георги Костадинов и екипът му организираха две акции в кв. “Възраждане”.

About the Author :

Leave a reply