ББ с патент за историята

Borko_poslВ сряда Цветан Цветанов отпердаши такова партийно слово от трибуната на Народното събрание, че и кафето ми застина. Бившият вътрешен министър вложи толкова плам да четка вожда на ГЕРБ и на целокупното население, Бойко Борисов, та ми мина през главата да не сме се върнали във времето на бай Тошо.

Календарът ме опровергаваше, дори и църковният, но славословията по адрес на премиера бяха стопроцентово заучени от комунизма. ББ бил с исторически заслуги, вече осигурил мястото си в светлите страници на българската история, и ред други дивотии, които само един лизач може да съчини.

Някога беше Милко Балев, или там, който се сетите от БКП велможите, сега са Цветанов и други от Политбюро на ГЕРБ.

Сетих  се и за нещо друго – тия дни в страната ни пристига държавният секретар на САЩ. Според ББ това е Джим Кери, според някои безотговорни фактори все пак не е Джим Кери, а Джон Кери. Той, разбира се, ще похвали ББ. Тя каката,Меркел, го хвали под път и над път, та държавният секретар на отвъдокеанската държава ли ще пропусне?

Това – хубаво. Защо обаче все повече и повече по радиата и телевизиите слушаме пламенни партийни слова, в които основна тема е прославата на ББ? Историята понякога е курва, друг път бързо развива амнезия.

България е пълна с велики мъже, те надничат дори през джамовете на всеки Хоремаг.

Но да видят там, да посрещнат все пак Джон Кери, а не Джим Кери, че малко конфузна ще стане работата.

Борислав Ненов

About the Author :