Батальонът и дивизионът в Ямбол отварят вратите си в понеделник за приятелите на Сухопътните войски

В навечерието на 19 ноември – Празника на Сухопътните войски, 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион организират показ на основни образци въоръжение и техника, на 18.11.2019г. (понеделник), във войскови район Кабиле. Вратите на двете формирования от състава на Втора механизирана бригада ще бъдат отворени за обществеността от 10.00 часа.

В рамките на Деня на отворените врати, на специално развърнати места, посетителите ще имат и възможността да наблюдават презентационни филми за Сухопътните ни войски, като празничната атмосфера ще се допълва от военни маршове и емблематични песни за Българската армия.

По традиция Сухопътните войски честват всяка година своя боен празник на 19 ноември. Тази година той съвпада с отбелязването на 134 години от Сръбско-българската война.

19 ноември е определен за Празник на Сухопътните войски с Решение на Министерския съвет на Република България № 477 от 16 ноември 1992 г. и заповед на Министъра на отбраната № 478 от 18 ноември 1992г.

 

 

About the Author :

Leave a reply