Батальонът и дивизионът в Ямбол отбелязаха празника на Сухопътните войски

В навечерието на 19 ноември – Празника на Сухопътни войски, 42-ри механизиран батальон – Ямбол и 20-ти самоходен артилерийски дивизион честваха празника с показ на основни образци въоръжение и техника, днес, 18.11.2019г., във войскови район Кабиле.

Най-любознателните посетители бяха приятелите на Българската армия от четвъртите класове на Основно училище „Любен Каравелов“ в Ямбол. Те пристигнаха на плаца на батальона под строй и с маршова стъпка. Както винаги при всяко посещение на възпитаниците от училището, те приятно изненадаха военнослужещите и ги поздравиха за празника. Техните снимки запечатаха моментите на докосване с оръжията и техниката, както и не пропуснаха възможността да си направят снимки за спомен.

В деня на отворени врати не липсваха и мигове на носталгия сред неколцина посетители, служили тук, преди десетки години. Те си спомниха за годините назад, разказваха охотно и с умиление за отминалите години в някогашната “казарма” и пожелаха на младите военнослужещи здраве и сили в служба на честта и Родината.

Военните маршове допълваха атмосферата на деня, а усмивките на всички гости на двете военни формирования, от Втора механизирана бригада, обещаваха намерението на организаторите да планират поредната бъдеща празничната проява.

About the Author :

Leave a reply