Баскетболният „Левски” идва надъхан в зала „Диана” след трилъра с „Берое”

titi-papazov-480x274Тимът на столичния „Левски” идва надъхан за мача тази събота  в зала „Диана” срещу „Ямбол”. „Сините”, които отново, след двегодишно прекъсване, са под ръководството на Тити Папазов загубиха драматично домакинския си двубой с много силната селекция на „Берое” и със сигурност ще опитат да си тръгнат с победа от нашата зала.

Те допълниха селекцията си преди срещата с „Берое”, като вече техен състезател е класният национален гард Станимир Маринов, който вкара още при дебюта си 20 точки. Маринов започна сезона с отбора на украинския „Черкаски Мавли” и се представи силно там, но се прибра поради недоволство от условията в украинския клуб.

„Ямбол” имаше на разположение една седмица без мач, тъй като по програма почиваше миналата събота. Това вероятно е използвано от Иван Чолаков, завърнал се и той, като Тити, на треньорската пейка, за изглаждане на тактиката и сработване на баскетболистите. Жълто-сините влязоха в първенството със съвсем малко контроли, а в отбора има няколко нови състезатели, на които им трябва време да напаснат. Американските гардове Арнет и Перин засега се представят добре, но от тях се очаква много, за да има победи на сметките на ямболския клуб.

В редиците на „Левски” има само един чужденец, сръбският център Никола Маравич, нанизал 19 точки и заработил много висок коефициент на полезно действие срещу беройци – 28 пункта.

Маравич обаче ще се сблъска с дългогодишния български национал Николай Върбанов, който тръгна много добре в шампионата. Любопитно ще е представянето на младите играчи в двата отбора, а те са многочислени. Сред „сините” личат бившите юношески национали Крис Минков, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, но на линия е и изключително опитното крило Веселин Веселинов. В „Ямбол” от младоците по-решителна роля имат Евгени Иванов и Андрей Иванов, а на 36-годишният капитан Говедаров и на опитния Стоян Петков ще се разчита да внесат спокойствие.

Досега в първенството момчетата на Чолаков имат победа над плевенския „Спартак” и загуби от „Академик Бултекс”/Пловдив/ и „Берое”. Двубоят на 4 ноември е от петия кръг на първенството, началният час е 18 часа.

About the Author :