Баскетболните ветерани не дойдоха, отсъстваха и доста от членовете на Управителния съвет на БК „Тунджа”

баскет лъсков 79 гТвърде странна бе липсата на почти всички бивши баскетболисти от 70-те и 80-те години, както и от началото на 90-те години на миналия век, на Общото събрание на баскетболен клуб „Тунджа”.

От отбора, играл под ръководството на Вълчо Йорданов, а сетне и на Симеон Варчев, не присъстваха нито капитанът на състава Иван Ангелов-Мекия, нито Димо Дросев, който в различни периоди бе диктор или вършеше друга работа на секретарската маса, или Гено Плачков, капитан на „Тунджа” в първите години на Прехода. Досега на Общи събрания на клуба поне тези три популярни фигури идваха, в сряда, четвърти октомври, комай само Любомир Керемедчиев бе от някогашните асове на ямболския баскетбол.

Общото събрание имаше проблем с кворума, в обявения за начало на събитието час – 17 часа, нямаше достатъчно членове, за да бъде законно събранието. Наложи се да се изчака един час и тогава вече започна сбирката, при наличието в залата на 21 членове на Общото събрание.

Дори няколко от членовете на Управителния съвет не дойдоха на важната среща, на която се избра нов президент и нов Управителен съвет. От стария  УС  отсъстваха  Видьо Видев, Христо Христов, Михаил  Шефкенов, Николай  Георгиев, както  и  Валентин  Ревански, досегашният председател на баскетболен клуб „Тунджа”. Ревански обаче бе написал писмо до членовете на Общото събрание, с което благодареше на всички, които са го подкрепяли през седемте години, начело на клуба.

„”По неизвестни причини почти три години не бе намерен човек, който да ме смени на поста председател на баскетболен клуб „Тунджа”, се каза още в писмото, прочетено пред Общото събрание.  Валентин Ревански бе през тези седем години човекът, дал най-много финансови средства от собствения си джоб. Във финансовия отчет, прочетен от Иван Чолаков, член на Управителния съвет и старши треньор на мъжкия тим, бе посочено, че Ревански е дал за сезон 2016/2017 г. 50 000 лева, под формата на храна и хотелски стаи за състезателите.

Друг от членовете на Управителния съвет, Видьо Видев, е дал през миналия сезон 18 000 лева, сериозно е помагал с пари и Генчо Каназирев. Основно парите, нужни за функционирането на БК”Тунджа”, както е от десетина години, още от мандата на Кирил Тодоров, са от община Ямбол, която приведе през миналия шампионат 200 000 лева за мъжкия тим и 30 000 лева за детско-юношеската школа.

Новият избор на Управителен съвет, почти напълно повтори стария ръководен орган. От стария УС не влизат в новото ръководство само Христо Христов, управител на фирма „Кварта”, който от няколко десетилетия бе в ръководството на ямболския баскетбол, Мария Тюфекчиева, представител на дружество „Уника”, което рекламираше в зала „Диана” и от това в клуба постъпваха добри пари, както и собственикът на фирма „КАН Учтехспорт” Генчо Каназирев.

About the Author :