Баскетболната федерация определи категорията на клубовете – „Тунджа” е в първа, „Тигър” в четвърта

Georgi Glushkov PressНа 30 март управителният съвет на Българската федерация по баскетбол определи категоризацията на клубовете в страната. Както и можеше да се очаква, „Тунджа”/Ямбол/, както юридически се нарича нашият клуб, е в най-високата, първа категория, заедно с още 16 клуба.

Другият ямболски клуб, „Тигър”, на който създател е Здравко Янчев, и от където тръгнаха дузина талантливи баскетболисти , е поставен в последната, четвърта категория. Заедно с „Тигър” там са клубове като „Локомотив”/Горна Оряховица/, БШ „Миньор”/Перник/, „Сливен 2010”, „Костенец”.

Във втора категория са клубове от сорта на „Етър”/ Велико Търново/, „Чавдар” /Троян/и „Черноморец”/Бургас/, а в трета категория са клубове от десена на „Хасково 2012”,”Тони-7”/Сливен/ и Икономически университет.

Президентът на баскетболната федерация Георги Глушков, легенда на „Лъсков”/Ямбол/ и българския спорт от края на 70-те години на миналия век, уточни, че разделянето на клубовете в категории не се отразява на тяхното финансиране от федерацията.

В сметките на Федерацията влизат общо 103 клуба, друг въпрос е колко от тях развиват по-солидна дейност и колко се водят само по документи.

About the Author :

Leave a reply