Баскетболист на „Ямбол” номер 1 на кръга

slaveikovКрилото на „Ямбол” Станислав Славейков стана най-добрия баскетболист на 16-ия кръг. Бившият състезател на „Левски”, „Спартак/Плевен/ „Балкан” и „Рилски спортист” наниза за победата на „Ямбол” над Варна в събота 27 точки и спечели 12 борби. Освен този внушителен дабъл-дабъл, екснационалът даде 2 асистенции и отне от „моряците” 4 топки. С тези показатели Славейков постигна коефициент на полезно действие от 34 пункта и е безспорният играч на кръга.
След като имаше сложен сезон през миналото първенство, Станката, както наричат Славейков в баскетболните среди, през лятото дойде в зала „Диана”. Първите няколко мача на крилото не тръгнаха добре, но после той влезе в страхотна серия и е с огромен принос за доброто представяне на „жълто-сините”.
Славейков е роден в Шумен преди 27 години, висок е 198 сантиметра.Той почна кариерата си в „Левски” и бързо стана национален състезател.Преди няколко сезона обаче Тити Папазов почна да го пуска по-рядко на терена и крилото потърси повече игрово време в Плевен. Там обаче се разболя от хепатит и на практика сезонът му бе провален от болестта.
През миналия шампионат Славейков премина през „Балкан” и „Рилски спортист”, но едва с идването си в зала „Диана” възроди играта си и вече дава сериозна заявка за завръщане в националния тим.

About the Author :