Баскетболистът Милен Костов играе в нов отбор в Италия, завърна се в „Спортинг Санта Агата”

45833242_316350395625967_7445985798060507136_nЯмболският баскетболист Милен Костов ще продължи в италианското първенство с нов отбор. Той се завърна в стария си отбор от миналия сезон „Спортинг Санта Агата”, който играе в серия Д, регион Сицилия.

На 11 ноември той дебютира за новия си отбор срещу най-силно представящия се отбор в шампионата „Кастанея”. В него играе и друг българин – дългогодишният национал Иван Тилев.

Милен Костов се е разделил с предишния си отбор „Манфредония” по негово искане.  За 6 мача с техния екип ямболският баскетболист е постигнал 5 победи и 1 загуба и е реализирал средно по 14 точки на мач. Не по баскетболни причини, а заради мениджмънта и ръководството на отбора той е избрал да се върне там, където е повече желан и обичан. Новият стар отбор на Милен Костов „Спортинг Санта Агата” заема 7 позиция във временното класиране с 2 победи и 2 загуби.

“Избрах щастието пред парите, и смятам, че не мога да бъда съден за избора си. Тук се чувствам обичан и щастлив от хората, който много пъти ми го показваха, а за мен е важно да се чувствам добре и изпитвам удоволствие от това, с което се занимавам”, коментира за смяната на отбора Милен Костов.

About the Author :

Leave a reply