Баскетболистите от “Тунджа”-Ямбол на календар, популяризиращ НАР „Кабиле“

22491664_275661189609437_303567519139532087_n-1-215x215Календар, на който баскетболистите от БК „Тунджа“-Ямбол, ще бъдат снимани в НАР „Кабиле“ и така ще рекламират културното ни наследство – това е изненадата, с която ще завърши съвместната инициатива между баскетболния клуб и Регионалния исторически музей „Историята в движение“, научихме от директора на музея Стефан Бакърджиев.

Целта на кампанията е да се съберат средства за оборудване на зала за работа с деца в музея. Залата ще бъде от интерактивен тип, т.е. в нея малчуганите чрез игри, загадки и забавления ще научават историята.

Идеята за тази инициатива е възникнала покрай Нощта на музеите. Тогава баскетболистите предложили да подарят топка с автографите на спортистите и снимки на баскетболния отбор, като част от наградите за участниците в Нощта на музеите.

Ала съвместните начинания между баскетболистите и музея не спират до тук.  Музейните работници подготвят постоянна фотодокументална изложба за историята на баскетбола в Ямбол, която ще бъде експонирана в зала „Диана“.

Те работят и върху книга за история на баскетбола в Ямбол – това ще е израз на благодарността им към хората, посветени на тази голяма игра, че се ангажират да популяризира тяхната работа.

About the Author :