Баскетболен клуб „Тунджа” получи 5200 лева от държавата

yamchmr231  Баскетболен клуб „Тунджа” отново получи пари от Министерството на младежта и спорта. Сумата е 5200 лева, още 16 клуба от страната също ще ползват суми от държавата. Парите се дават по програмата”Спорт за децата в свободното време”.
Списъкът на одобрените за държавно финансиране клубове е твърде интересен. Водят по благоволение от спортното министерство клубове от София, като „Овергаз”, „Славия”,”Септември”, „Олимпия баскет” и „Севън сънс”. По непонятни причини, най-голямата сума, 7400 лева, отива за непознатия почти на никого клуб „Севън сънс”.
По 7 бона получават „Ботев”/Враца/, „Видабаскет” и „Локомотив”/София/, вероятно спортното министерство се е водела от идеята баскетболът във Враца и Видин да не замира, а столичните „железничари” да реанимират, след като някога те играеха в елитната мъжка група.
Държавни пари получава дори „Спортист „/Своге/, твърди се, че това е жест към старши треньора на националния мъжки тим Тити Папазов, който като войник там е водил баскетболен тим.

About the Author :