Басейн „Фиджи” отиде на търг

фиджиОбщина Ямбол продава бившия басейн „Фиджи” на търг на  26  май  2017  година. Със заповед на  кмета, имотът, именуван като комплекс за отдих  и спорт, намиращ се в комплекс „Хале” номер 65, отива на търг с начална цена от почти половин милион лева – 458 000 лева.

Той е актуван като частна общинска собственост на 11 май  2016 година. Площта на продавания имот, заедно  с  построеното в него заведение  за  обществено  хранене  е  10,8  декара. Този имот стана скандален през годините. При  старта му като плувен басейн той сe превърна в едно от най-привлекателните места за младите ямболлии, но с идването на Георги Славов като кмет, собственикът на „Фиджи” Борислав Пехливанов се изправи пред огромни проблеми.

През  2010 г. имотът е иззет от концесионера. През  2011 г. басейнът е отдаден под наем, а през лятото на 2012 г. се използва, но заради неплатен наем договорът е прекратен. След това, на сесия на Общинския съвет, кметът Славов не успя да събере нужните гласове, за да бъде актуван обектът ката частна общинска собственост.

При следващия опит обаче стана това, което искаше Георги Славов, и  вече  е  факт  отиването на  бившия  басейн „Фиджи” на търг

Междувременно кметът на Ямбол бе разпоредил на общински служители да запълнят басейна с чакъл, което и стана факт.

About the Author :

2 Comments to “Басейн „Фиджи” отиде на търг”
  • Цачо
    May 8, 2017 - Reply

    И така и така в Ямбол не останаха басейни явно им доидоха мого грижите на кмета ше се къпем в тунжа ама и там пречиствателните кат заработят НЯКОГА дали щесам жив да се потопя пак.

Leave a reply