Банков заби балтия в кмета на Ямбол

Yambol-Diana-hallОбластният лидер на БСП Румен Банков не пропусна по време на брифинга на 10 март да забие  балтия  на кмета на община Ямбол Георги Славов. Поводът бе въпрос на „Делник” какво става с парите-милион и половина лева, отпуснати от Министерския съвет, за реконструкцията на спортна зала „Диана”. Председателят на регионалния съвет на лявата партия и шеф на групата на БСП в местния парламент, заяви, че по негови наблюдения общинската управа не прави абсолютно нищо по въпроса.
Ако до първи юни няма реална дейност по реконструкцията на зала „Диана”, тези 1,5 млн. лева действително могат да се пренасочат към друга община, заяви Банков.
Той поясни, че за реконструкцията на спортната зала има строително разрешение и готов проект, разработен преди доста време от Александър Петров.
„Тогава община Ямбол имаше дадени 100 000 лв. за този проект от Агенцията за младежта и спорта, но когато кмет стана Георги Славов, той отказа тези пари. ”Сега е вкарал за гласуване 200 000 лв.за нов проект, а самата идея на кмета за огромна нова зала е грандоманска”, поясни позицията си лидерът на областния съвет на БСП.
„Вярно, от милион и половина лева отчисленията са едно, а от 13 милиона лв. друго нещо”, заяви още на брифинга  Румен Банков, като намекът бе явно насочен към ямболския владетел на Бялата къща, но думата далавера не бе спомената директно.
„Делник” преди това още, бе попитал високопоставени фактори от ГЕРБ  и от общинската администрация, защо не се действа по реконструкцията на зала „Диана”, която в сегашния си вид не отговаря на международните стандарти и за това край Тунджа не се играят мачове от евроквалификации. От Бялата къща отговорът бе, че парите, отпуснати от правителството, са много малко и не си заслужава да се почва дългата процедура по конкурса за реконструкцията.
От авторитетна проектантска  фирма обаче обясниха за „Делник”, че и проектът, който спечели първо място миналата година в конкурса на община Ямбол  за реконструкция и изграждане на нова зала на стойност 8 489 927 лв.,  стартира именно с разширяване  на зала „Диана”, за което са пресметнати малко над милион и половина лева-1 505 641 лв.

About the Author :