Бал на цветята

Ямбол, 28.03.2023 г.

На големия християнски празник Благовещение – 25.03.2023 г., в ресторант „Кабиле“ град Ямбол, дамите от Инър Уийл клуб Ямбол провеждохме традиционния си благотворителен бал на цветята и добротата. Той бе под надслов „Да играят заедно навън“.

Заедно с нашите над сто гости участваме в поредица от благотворителни инициативи, с цел осъществяване на благородна кауза – закупуване и монтиране на люлка и клатушка в двора на Комплекс за социални услуги, които да се ползват от деца с двигателни проблеми.

Специален гост на събитието беше Чеърменът на организация Инър Уийл България Радост Георгиева, която приветства гостите.

За красивата цветна атмосфера в ресторанта заслугата бе на прекрасната дама Марияна Карамаркова, управител на бутик за цветя – Флокс бутик София, която дойде специално за празника със своите аранжировки на цветя и предостави безвъзмездно цветна композииция за търга.


Предметите за благотворителния търг и за томболата бяха изцяло дарение от дамите от Инър Уийл клуб Ямбол.
Водещата Нели Филипова и фотографа Стефан Каменов предоставиха своя труд и талант безвъзмездно.

Много семейства, които не успяха да присъстват на бала, дадоха парична сума като дарение. Силна подкрепа получихме и от нашите приятели от ИУ клубове Пловдив, Стара Загора Берое, Казанлък Роза Алба, Стара Загора и Президента на клуб Добрич.

За доброто настроение се погрижи кукерската група на град Ямбол, носител на голямата награда „Златна маска” от Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” 2023 г. в Перник „Златната маска“ от игрите в Перник 2023.

Те представиха обряда „Заораване и засаждане“. С буйния ритъм на младите си сърца при нас бяха и младите танцьори от танцов ансамбъл „Ромбана“ при Народно читалище „Съгласие – 1862“ град Ямбол, които изпълниха вдъхновени танци и поведоха гостите в кръшни народни хора.


Благодарение на протегнатата ръка и предоставените парични суми от нашите приятели и съмишленици, успяхме да съберем необходимата сума за закупуване и монтиране и на двата уреда – люлка и пързалка за деца с двигателни проблеми и в инвалидни колички! Така тези деца ще могат да играят навън, да се забавляват и общуват със своите връстници, да се чувстват значими и приети от обществото.

Да помагаш на хора в нужда е висша повеля, несъизмерима с материалния свят. За добрите каузи няма граници, те са непреходни във времето.

Доброто ражда добро и прави света по-красив и единен, а хората по-щастливи и окрилени.

БЛАГОДАРИМ СЪРДЕЧНО на нашите скъпи ПРИЯТЕЛИ за присъствието, за подкрепата и за споделеното приятелство и добротворство!

 

Дамска благотворителна организация Инър Уийл клуб Ямбол

About the Author :