Бал на осмокласниците в „Тунджа”

DSC06144aЗа седми пореден път община „Тунджа”, Общински център за изкуство и извънучилищна дейност и Сдружението на директорите на учебно-възпитателните заведения организираха Бал на осмокласниците, за да изпратят подобаващо завършващите основно училище в общината. 88 осмокласници и 16 пълни отличници от 5 до 8 клас бяха главните действащи лица на бала. Всеки от тях получи поздравителен адрес лично от кмета на общината Георги Георгиев, а за отличниците имаше и предметни награди.

DSC06124aТунджанският кмет поздрави ученици и учители с успешното завършване и пожела на осмокласниците да бъдат амбициозни и енергични, смели и дръзки, да вярват в себе си и в своите мечти и да съхранят най-хубавите спомени от родното училище и да помнят уроците, получени от техните учители, защото те са сторили всичко за тях с любов, търпение и висок професионализъм.

DSC06116aТази година е по-различна за община „Тунджа”, защото тя вече предлага на своите ученици и обучение след 8 клас в паралелката по „Лозаро-винарство” в преобразуваното като средно общообразователно училище в Скалица.

Празничната програма на бала на осмокласниците откри с хитова песен Даниела Косева от Школата по джап и поп пеене на Мария Ангелова към читалище „Съгласие”, а осмокласничката Елеонора изпълни стихотворението на Вапцаров „Песен за човека”.

DSC06130aОсмокласниците наистина се чувстваха като на бал, защото след официалната част на тържеството за тях беше организирана и дискотека.

 

 

DSC06106aDSC06134aDSC06135aDSC06138aDSC06139a

About the Author :