Бал на осмокласника в „Тунджа”

DSC00117В последния учебен ден община „Тунджа” отново събра всички завършващи осмокласници в комплекс „Екатерина” – Веселиново, за да им организира едно подобаващо изпращане и незабравимо изживяване на превърналия се в добра традиция бал на осмокласника.

По този начин общината отдава необходимото внимание на децата, положили усилия да завършат основното си образование и ги насърчава да продължат напред с образованието си.

DSC00118За всяко училище беше подготвена специална маса, а от своя страна децата се чувстваха наистина като на бал, облекли празничните си тоалети.

Гости на тържеството бяха началникът на Регионалния инспекторат по образование Стойко Стойков, кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и неговите заместници Станчо Ставрев и Ели Василева, председателят на Общински съвет Нели Славова и секретарят на общината Андон Кръстев.

DSC00136Тунджанският кмет Георги Георгиев поздрави всички присъстващи деца с успешното им завършване. Той припомни на децата, че образованието е дълго пътуване от встъпване в детската градина и училището, а те са направили много крачки, които с годините са ставали все по-уверени. Той изрази увереността си, че учениците са готови да продължат своя път напред, за да постигнат чрез образованието лично развитие и реализация, но им припомни, че нещата се случват по-добре, когатовсеки ги започва с положителна нагласа и че трябва да запазят уважение и почит както към учителите си, които са ги подкрепяли, така и към родителите си, които са ги насърчавали. Кметът пожела на добър път на всички и им припомни, че общината им предоставя възможност да продължат образованието си при същите добри грижи в „Тунджа” в Средното общообразователно училище в Скалица.

DSC00158Той благодари и на учителите за вложените усилия, труд и отговорност, за да постигнат децата успехи. Кметът не пропусна да поздрави момичетата от отбора по тенис на маса от училището в Скалица, които представиха достойно не само община „Тунджа”, но и област Ямбол на национално ниво.

На всички осмокласници кметът връчи поименни поздравителни адреси, в които лично ги поздравява за вложените усилия и старание да се образоват успешно.

От години община „Тунджа” осигурява възможно най-добрите условия за образование на своите ученици, като подкрепя максимално родителите за осигуряване на тяхното образование.

chelenЕдинствено в община „Тунджа” всички ученици до 8 клас получават безплатна закуска (в другите общини безплатната закуска е до 4 клас) и обедно хранене, осигурен им е безплатен транспорт и целодневна организация на обучение, а учениците до 4 клас получават и безплатни плодове или зеленчуци по проект „Училищен плод”. От същите привилегии се ползват и големите ученици, които продължат обучението си след 8 клас в СОУ – Скалица, което е сериозна подкрепа от страна на общината.

DSC00119Тази година 8 клас в общината завършват 114 ученици. Като на истински бал те танцуваха и се забавляваха, за да остане раздялата им с техните учители и съученици незабравимо изживяване.

 

DSC00120 DSC00121DSC00123 DSC00122DSC00125

About the Author :