„Балкан” се измъкна на косъм в Ямбол на Разпети петък

Павел МариновВъзпитаникът на ямболската школа Павел Маринов изостави сантимента към родния Ямбол и с 42 точки за „Балкан” и в огромна степен спаси „зелените” от загуба в зала „Диана”. Крилото имаше страхотен ден на Разпети петък и след като съотборниците му бяха разколебани от обрата, който направи „Ямбол” във втората четвърт,  стрелбата и пробивите към коша на „жълто-сините” идваха от него.

„Ямбол” се доближи до максимума си, а може би и малко го надскочи, след като трябваше да играе без хърватското крило Тони Бърнас. И без обикновено изключително силния Тейлър Лейсър, който бе на терена 32 минути, ала играта не му спореше и завърши само с 11 точки и 2 асистенции. Тимът на Юли Радионов  след трагичната първа четвърт/ 13:24/, показа, че не е мекушав, както считаха мнозина, и скочи срещу скъпата селекция на „Балкан”. На свой ред „Ямбол” нанесе кинжален удар и на почивката се прибра при равенство – 43:43, като много силно се изяви Стойо Чолаков.

Отборът на Ботевград бе явно стъписан, особено в подкошията, където Стоян Петков даде поредният си гладиаторски мач, а в хода на двубоя и Динко Маршавелски напипа ваксата и Павич, Върбанов, и Милованонович започнаха да издишат.

Няколко грешки на нашия тим в последните минути бяха светкавично наказани от „зелените”, Маршавелски  излезе за 5 лични нарушения, а заменилият го Росен Иванов има да още прекалено много жълто около устата си. Бившият играч на „Ямбол” Павел Маринов не спря убийствената си серия и в крайна сметка вторият в класирането „Балкан” се измъкна сух от зала „Диана” – 86:93.

Борислав Ненов

About the Author :