Балкан не срещна проблеми срещу Ямбол, липсваха ни основни играчи

56659789_2184292354988295_3137519273820291072_nЯмбол загуби като гост от Балкан снощи, 10 април 2019 г., с резултат 94:70  в двубой от 24 кръг на НБЛ.  През целия мач домакините са водили. След тази среща ямболии имат на сметката си 8 победи и 13 загуби. Следващата среща на момчетата на Иван Чолаков са срещу отбора на Берое.

Още в началото Балкан е започнал със силна игра. Бързите атаки и агресивна защита са довели до резултат за ботевградчани 20:8 в първата четвърт. Грешки на Ямбол са дали преднина от 20 точки за домакините и резултат 54:34 на почивката. Сериозни проблеми е имало в ямболските редици и по отношение на играчите -в началото на срещата контузия изважда от терена гарда Дарин Иванов, капитанът Станислав Говедаров също не е участвал. Единствената спечелена от отбора на Ямбол четвъртина е третата – за кратко в края на третия период момчетата на Иван Чолаков успяват да свалят разликата до 13 точки. Домакините обаче бързо взимат нещата в свои ръце и приключват убедително мача в своя полза.

С най-много – 16 точки за Балкан е капитанът Венцислав Петков. По 12 отбелязват ЛаМаркъс Рийд, Микейл Хопкинс (+9 борби) и Александър Гаврилович (+7 борби).

За Ямбол с най-голям принос от 15 точки е гардът Айзея Уилямса дабъл-дабъл от 14 точки и 12 борби има центърът ЛаРон Смит. Евгени Иванов допринася с 12 точки.

Ето и отзивите след срещата:

Иван Чолаков, старши-треньор Ямбол: „По-квалитетният отбор победи, колкото и да вадехме зъби. Беше ни предложена една изключително агресивна защита, с която моят ограничен състав трудно се справяше. Отделно ни превъзхождаха в прехода от защита в нападение и обратното. Надиграха ни класически. Имаме какво още да работим, затова дадох шанс на младите играчи. Мисля, че това беше единствено полезно на нашия отбор в този мач. С такава агресивна защита трябват по-опитни плеймекъри. Уилямс също се измори, а нямам и на него заместник. Беше ми трудно без Дарин, но това е положението. На война труповете ги заравят, а войната продължава. Чака ни тежък мач с Берое. Като Балкан и те са претенденти за шампионската титла в българското първенство. Няма да ни е лесно, независимо че сме домакини. Надявам се да играем добър баскетбол, с който да радваме хората.”

Евгени Иванов, играч на Ямбол: „Не можахме да отговорим на тяхната бърза атака. Високите им играчи много бързо правеха прехода от защита в нападение. Гардовата двойка – Дарин Иванов и Станислав Говедаров, ни липсва. Това е една от основните причини. Трябва да тренираме здраво и да даваме всичко от себе си. Отбор с бюджет като нашия трябва да се раздава максимално. Другите отбори ни превъзхождат тотално със селекция, а ние се опитваме да вложим сърце в играта. Дай, Боже, да стигнем колко се може по-напред в плейофите.”

Небойша Видич, старши-треньор Балкан: “Исках ние да бъдем агресивни и да ускорим играта, не мога да кажа за тях. Не се радвам, че са дошли без Говедаров, а и още в началото се контузи техен играч. Това не са хубави неща и не ми харесва, че стана така. Победата беше лесна за нас. Мога да кажа,че съм доволен. Имаме 32 точки от бърза атака, срещу Спартак Плевен също имахме 31. Работим върху това, както и върху някои други детайли. Като цяло мога да кажа,че съм доволен. Честно казано вече започнахме подготовка за плейофите. Правим някои корекции и тактически елементи. В неделя играем срещу Черно море Тича, но не можем да подцениш никой на терена. След това играем срещу Берое, а да играем срещу втория отбор в първенството ще бъде истински тест за нас в този момент.”

Димитър Димитров, играч на Балкан: “Играхме добре. Получи се лек мач. Отборът на Ямбол не ни даде такава съпротива, каквато може би очаквахме. Мисля, че направихме каквото трябва, за да спечелим мача без напрежение и да запазим сили за плейофите. Не знам дали нашата защита беше добра или нападението на Ямбол бе по-слабо, но мисля, че си свършихме работата, както трябва и това даде резултат. Целта във всеки мач е победа”

About the Author :