Бабинден в Ботево

Botevo (2)„Мили жени, позволете ми от името на всички  да кажа на хората в бели престилки, които поемат в ръцете си новия живот и се грижат  за нашите деца – Благодарим ви!”

С тези думи от името на читалищното настоятелство към НЧ „Хр.Ботев-1928г.” започна Денят на родилната помощ в село Ботево. Специални гости на празника бяха д-р Кирил Кирязов – почетен гражданин на община „Тунджа”, акушерката Маргарита Николова и медицинските сестри Радка Белева, Роса Петкова и кмета на селото ни Георги Танев.

Botevo (5)Поздрав и благодарности към медицинските работници отправиха председателят на клуба на пенсионера „Златна Есен” Русинка Танева, кметът Георги Танев, секретарят на НЧ „Хр.Ботев-1928г” Мима Контаки. Доктор Кирязов сподели с присъстващите жени спомени от първите години на идването си в Ботево. Той отбеляза, че почти четири десетилетия помага на всички със същото удоволствие и желание както в първия ден от своето пристигане.

Botevo (1)По стара българска традиция поливането на доктора и акушерката бе извършено от Борислава Ташева – майка на новородения Нелин.

Ученици от ОУ „Хр.Ботев” с.Ботево поздравиха със стихчета всички присъстващи.

Празникът продължи със забавни анекдоти и много танци.

Botevo (4)

 Мима Контаки

Секретар на НЧ „Хр.Ботев-1928г.”

с. Ботево 

About the Author :