Баба Марта в ЦДГ „Здравец” – Болярово

IMGP9022И тази година на 1 март 2016 година в ЦДГ „Здравец” – град Болярово с весело тържество бе посрещната дългоочакваната гостенка Баба Марта. Скъпи гости на децата бяха и представителите на общинското ръководство – кметът Христо Христов, заместник-кметът Нина Терзиева и общинският съветник Златина Николова.

Баба Марта донесе на всички погача, с която почерпи гостите, децата и персонала, а децата и от двете групи изнесоха художествена програма пред всички. Пяха песнички, казваха стихчета, танцуваха и показаха артистичните си умения пред гостите. Дори тропнаха едно хорце със скъпата гостенка.

IMGP8993Баба Марта разказа на децата легендата за мартеничката – как се е появила в самото начало на създаването на българската държава, традициите и обичаите, с които е свързана и какво символизира. После закичи всяко дете с мартеничка, пожелавайки им да са бели и червени, здрави и усмихнати. Мартеничка закичи и на гостите и всички присъстващи.

IMGP9014Освен от Баба Марта, децата и останалите присъстващи получиха мартенички и лично от общинския кмет господин Христов, който също пожела здраве, успехи и благополучие. Пожела на децата и техните учителки да продължават да радват с изявите си родители, близки и гости на тържествата и да вземат дейно участие в културния живот на града. Да са все така умни, артистични и ученолюбиви!

IMGP8979 IMGP9036 IMGP9039

About the Author :