Ат. Мерджанов: „Не искам да изпадам в параноични откровения”

MerdjanovAЯмболският народен представител от БСП Атанас Мерджанов заяви вчера на брифинг по повод подслушванията, че не иска да изпада „в параноични откровения”. Депутатът, който е председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, каза, че не знае да е подслушван, но и не отрече тази възможност пред репортер на „Делник”.
„Щом се оказа, че са подслушвали Ангела Меркел, какво остава за мен”, допълни  Мерджанов. Той, като шеф на парламентарната комисия по вътрешна сигурност, има правото да привиква всички шефове на тайните служби, както и министъра на вътрешните работи, за да им иска обяснения, ако има неправомерни „бръмбари”.
Въпреки това, практиката показва, че дори и при такава висока позиция в парламентарна република, каквато е нашата, никой не може да бъде сигурен защо и кога му засичат разговорите. Преди години, друг ямболски депутат, царистът Минчо Спасов, бе напълно убеден, че никой няма да си позволи да следи разговорите му.
Депутатът от НДСВ, също като Мерджанов, бе председател на комисията за национална сигурност, но после лъсна фактът, че Спасов е бил подслушван. Той бе споделял пред „Делник” за това, че води всекидневни разговори с премиера Симеон Сакскобургготски, а по елементарните сметки излизаше, че някой знае за „кореспонденцията” им.

About the Author :