Атрактивни инициативи за отбелязването на 75 години организиран баскетбол в Ямбол

Редица атрактивни инициативи се предвиждат по повод на 75-тата годишнина, която тази година отбелязва организираният баскетбол в Ямбол, съобщи Панайот Балахуров. Кулминацията на честването ще е през есента. Така например по време на следващия домакински мач – на 9 март срещу Берое, ще има игра с публиката от наказателния удар, придружена със символичен награден фонд. По време на същата среща – през почивката, ще бъдат наградени вицешампионите на България за кадети. На 16 март ще е домакинският мач с Левски Лукойл – и този, и предходният са в понеделник – за тогава се готви друга голяма изненада, която засега се пази в тайна.

Ще бъдат пуснати абонаментни карти на цена 20 лв.- те ще са за домакинските мачове с Берое, Левски, Рилски спортист, Балкан и Академик София.

Организира се транспорт за посещение на мача с Бултекс Пловдив на 29 февруари. Записванията са на импровизираната театрална каса във фоайето на залата в община Ямбол. Там ще се продават и абонаментните карти.

На второ заседание на Общото събрание на Баскетболния клуб е приет финансовият отчет за 2019 г. и бюджетът за 2020 г. Миналогодишният бюджет на клуба е бил 380 хил. лв., а за 2020 г. той е 500 хил. лв., „защото считаме, че за да се постигнат целите, които си поставяме, минималният бюджет е този“, каза председателят на УС Христо Христов.  За формирането на бюджета съществен дял има община Ямбол – тя финансира мъжкият баскетболен отбор с 250 хил. лв., подрастващите с 30 хил. лв. Налице са повече средства от рекламодатели, постъпили за един месец, отколкото са през цялата 2019 г., а срещите с големите потенциални рекламодатели тепърва предстоят, допълни Христо Христов. Разработена е маркетингова стратегия, за което основни заслуги има Панайот Балахуров. В нея се представя баскетболът в Ямбол, като продукт, който може да носи полза на фирми, организации, рекламодатели.

Христо Христов информира, че всеки мач през годината ще е част от 75-годишния юбилей. Ще има представяне на ветераните – хората, които са носили медали и слава на баскетболния отбор, над 50 човека са минали през националните гарнитури на подрастващи и мъже. В момента три ямболски момчета са в националния отбор, който се готви за световното първенство в София при 17-годишните, трима ямболии са в настоящия мъжки национален отбор.

 

About the Author :

Leave a reply