Атанас Мерджанов: След анализ и оценка БСП ще направи кадрови промени, но не под натиск чрез медиите

DSC02873В национален мащаб резултатът на БСП на тези избори е най-тежката загуба от политическите промени, съобщи на първата пресконференция като депутат от 43-то Народно събрание Атанас Мерджанов, като подчерта, че на регионално ниво БСП е с трети резултат в страната, но това не им дава основание да се чувстват удовлетворени, защото той е можел да бъде и по-сериозен.  „Очевидно е, че имаме своите пропуски  в организационно ниво, в диалога с хората, в отстояването на една или друга позиция, в обясняването на управленските резултати или пропуски, което ни кара да се замислим сериозно през следващите месеци, когато БСП ще трябва да извърши сериозни анализи и оценка на представянето ни”, каза народният представител.

Той обясни, че предстоят заседния на общинските и областните съвети, след което ще могат по-конкретно да коментират резултатите и по общини и допълни: „Очевидно е, че БСП през годините е правила значителни компромиси, които винаги са отчитали националния интерес и доста са пренебрегвали партийния, в това число и интересите на мнозина български избиратели”.

Кадрови промени ще има на всички равнища, но те няма да бъдат направени под натиск, както определени членове на партията се опитват да го правят през медиите, каза още Атанас Мерджанов.

По отношение разпределението на мандатите той припомни, че като кандидат за народен представител е предупреждавал за подобна развръзка, но политическите партии и гражданите на Ямбол са подценили цялостното участие в предизборния процес процес, а след това „ си посипват главата с пепел защо така”. Той каза още, че тази система, по която се разпределят мандатите се ползва отдавна, по нея се провеждат вече няколко избора, и трябваше да бъде ясно на организаторите и на участниците в този процес, че са възможни всякакви неприятни развръзки, които трябва да бъдат като „обица на ухото за политическите сили”.

About the Author :