Атанас Мерджанов: „Опитите за провокации на АБВ няма да успеят”

atanas_merdjanovНародният представител от БСП Атанас Мерджанов заяви на днешната пресконференция, че „опитите на АБВ за провокации на левите сили по места няма да успеят”. Заместник-председателят на парламентарната група на „Коалиция за България” изрази своята убеденост, че БСП е приключила след последните си решения за изключването на бившия лидер на лявата партия и бивш президент, и на още седем негови поддръжници, със случая АБВ.
„ Не разбирам, защо някои от АБВ реагираха толкова болезнено, Татяна Дончева постъпи далеч по-честно и коректно”, каза още Мерджанов. По въпроса за сумата от милион и половина лева, отпусната от Министерския съвет за реконструкция на зала „Диана”, левият депутат заяви, че ако от община Ямбол не почнат да действат, има реална опасност Ямбол да се прости с тези пари. Мерджанов изрази безпокойство и от това, ако бюджетът на общината е приет незаконно.
Той отдели още думи за АБВ, като допълни, че „ние, тук, сме работили упорито за успехите на Георги Първанов в изборите за президент, а сега ставащото от страна на ексдържавния глава възмущавало социалистите”.
„Ямболската организация на БСП първа се разграничи от поведението на АБВ. През годините видяхме как тук 10-15 души, които членуваха в БСП, след това поеха съвсем друга, конюнктурна позиция”, допълни народният представител.

About the Author :