Атанас Мерджанов: ГЕРБ постигна стабилност в обедняването

DSC03763Сегашните управляващи са постигнали стабилност в обедняването, в безработицата, в липсата на каквито и да било инвестиции в българската икономика,в липсата на реформи, а не желаната и необходимата за обществото политическа стабилност, както заяви в речта си президента Росен Плевнелиев, коментира народният представител Атанас Мерджанов на пресконференция в понеделник. Той допълни, че вече 4-ти, 5-ти месец правителството не предлага нищо, освен заеми, които трайно за десетки години наред заробват българската държава. „БСП остана единствената опозиция, която се възпротивява на начина, по който българската четворна, петорна, на моменти и шесторна коалиция клиентелистка посегна на бъдещето на българските граждани.  Никой не си е позволявал за последните 50- 60 години управляващ в България да постъпи по такъв изключително унизителен и зависим за българските граждани начин”, каза още той, коментирайки заема от 16 милиарда лв. Според него в петък – 20 март, станало ясно, че емисията практически е реализирана цялата за тази година.  Първоначално министър Горанов уверявал, че ще бъде емитиран само 3 млрд. лв. външен заем, но изведнъж се оказали 6,1 млрд лв., т. е. целият портфейл за тази година е свършен, съобщи още ямболският депутат.

„България губи изключително сериозни шансове да се възползва от традиционните и полезни българо-руски отношения и тази година ще бъде върхът на падението ни в икономиката, защото няма шанс да се разберем за цената на газа, за визите, а спадът в туристическия бранш ще бъде минимум 30 %, каза Атанас Мерджанов по повод на партийното посещение в Москва по покана на партията „Справедлива Русия”, в което и той е взел участие.

Свидетелите сме на ламтяща страст на реформаторите за заемане на управленски позиции и постове, а липсват каквито и да е стъпки за оживяване на икономиката и на конкретни подходи за оздравяване на енергийния сектор, допълни още народният представтиле и уточни, че реформаторите едва влязоха в парламента, а практически са заграбили една трета от изпълнителната власт.

Според Атанас Мерджанов изборите в Сърница са доказали, че ГЕРБ заедно с Реформаторския блок не са се променили, че те ще използват цялата власт на държавната машина, за да мачкат и да печелят изборите по места.

Другият народен представител от БСП Кирчо Карагьозов подчерта, че не се предлагат никакви законопроекти, които да водят до някаква реална промявна, а само такива, които са свързани със синхронизация с европейското законодателство.

About the Author :