Атанас Мерджанов: АБВ и Г. Първанов правят пробив в системата на БСП

DSC00735AКато пробив в системата на БСП се възприема навсякъде позицията на АБВ за участие с друга листа на евроизборите, обяви народният представител Атанас Мерджанов на тунджанската общинска партийна конференция. Той не скри, че всички са огорчени и възмутени както от обявяването на АБВ, така и от оглавяването й от бившия лидер Георги Първанов, за когото всички са работили достатъчно енергично, последователно и резултатно.
„БСП е достатъчно зряла през годините, за да осъзнае и провери не просто сама себе си, а да отстои и партийните, но не в по-малка степен и националните позиции”, каза още депутаът и допълни: „ако АБВ си въобразява, че подкрепяйки правителството, но критикувайки БСП ще постигнат по-голяма политическа стабилност и повече резултати за левицата, жестоко се лъжат”.
За номинацията на Сергей Станишев за евродепутат той заяви, че едва ли скоро България ще има такъв шанс да излъчи президент на партията на европейските социалисти. „Нали всички си даваме сметка за ръста, за влиянието, за възможността за отстояване на една или друга национална и европейска политика в лицето на лидера на ПЕС”, допълни още Атанас Мерджанов.

About the Author :