Астрологът Светлана Иванова: Ретроградният Меркурий е най-благодатното време за преосмисляне на живота ни

IMG_0599През последните дни твърде много се говореше, че се намираме в периода на ретроградния Меркурий, някои дори свързаха с това и  катастрофите с жертви, които станаха в страната. Светлана Иванова от Варна, завършила астрология към Московския университет – дипломирала се е през 2010 г.,  обясни какво все пак означава понятието ретрограден Меркурий. Това стана при откриването на фестивала „Здравей, здраве“, който се проведе от 13 до 15 април в Ямбол.

Още в древността Меркурий е изобразяван с крилца на сандалите, защото може да лети. Той е богът на комуникацията, на информацията. Благодарение на него можем да мислим, да говорим, да комуникираме, да предаваме идеи, да бъдем разбрани. Свързан е с пътуването – той е покровител на пътешествениците.

„Що се касае до определението „ретрограден“, според медиите, дойде ли това време се казва, че Меркурий спря, и ние трябва да спрем. Няма как планетите в Слънчевата система да спрат, това е невъзможно. Всяка планета леко забавя своя ход, от Земята се получава илюзията, че започва да се връща назад, а тя просто си се движи, но с малко по-бавна стъпка“, образно  обясни Светлана Иванова. Според нея обаче наистина има проблем. Например ако си купите нов дом – канализацията може да избие, да бъдете излъгани; ако подписвате договор – да не прочетете дребните буквички отдолу, даде пример тя. Това е така, защото в такъв момент не винаги можем да повлияем на това, което се случва. Астроложката обърна специално внимание на страха, който в големи размери е обзел хората. „Когато дойде това време, ако можете да преодолеете страховете си и да се изолирате от информационния шум, от това, което се случва – това е най-благодатното време, стига да можеш без страх да поемеш навътре, да чуеш вътрешния отговор на въпроси, които са те измъчвали и да тръгнеш обновен“, бяха думите й.

Не случайно три, а понякога и четири пъти в годината влизаме в тази ретроградност. Тя бе категорична, че ретроградността на Меркурий дава изключителна възможност да направим анализ на информация, която сме забравили – напр. отваряме книга, която сме забравили и я виждаме по нов начин. В това време можем да се срещнем с хора, с които по различни причини сме се разминали, т.е. дава ни се втори шанс. „Ретроградният Меркурий е изключително важен за всеки от нас, защото ревизирайки нашия живот в този период от време, можем да преосмислим и да вървим напред. Обратно – ако човек изпадне в онзи страх, който постоянно се насажда, той замръзва и не прави нищо. Това може да вреди на по-нататъшното му развитие“, коментира Светлана Иванова.

По време на фестивала „Здравей, здраве“ астроложката изнесе лекция, озаглавена „Сатурн и зовът на предците“. Вечерта на откриването на фестивала в ХГ „Ж. Папазов“ тя обърна внимание на това, че една обиколка на Сатурн продължава 29 г.  – новият период е започнал в края на 2017 г., на Игнажден. „Започва ново време. Когато е краят, е най-тъмно – сега сме в най-тъмното. Идва ново време и точно при това преминаване светът се обърква, но ние ще го преминем“, беше оптимистичният й финал.

About the Author :