Архимандрит Димитрий става Архиерейски наместник на Ямболска духовна околия

DimitriiАрхимандрит Димитрий ще бъде новият Архиерейски наместник на Ямболска духовна епархия. Такова решение взе Епархийският съвет във връзка с кончината на Архиерейския наместник Ставрофорен Свещеноиконом Панайот Чакъров. Архимандрит Димитрий ще бъде и председател на Църковното настоятелство на храм „Св. Николай Чудотворец” в Ямбол, а отец Стоян ще бъде Енорийски свещеник и председател на Църковното настоятелство в храм „Св. Георги Чудотворец” в Каргона.

Предстои Сливенският митрополит Иоаникий да утвърди решението на Епархийския съвет и да издаде заповеди за новите назначения.

Архимандрит Димитрий (Димитър Стоянов Драганов) е роден на 23 февруари 1970 г. в град Айтос, но живее в град Сунгурларе. През 1985 г. завършва основното си образование в град Сунгурларе. През 1988 г. завършва средно училище по корабостроене в град Бургас. През 1994 г. постъпва в двугодишния паралелен курс в Софийска духовна семинария по препоръка на покойния Архиерейски наместник на Ямболска духовна околия Ставрофорен Свещеноиконом Панайот Чакъров и я завършва през 1996 г.

Приема монашеско пострижение през 1999 г. на 18 юни и в същата година е назначен за енорийски свещеник в град Сунгурларе. Постъпва във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” в специалност „Богословие” през 2001 г. и се дипломира през 2006 г. Отличен е със сан архимандрит на 11 март 2007 г. От октомври 2014 г. влиза в състава на Епархийския съвет при Сливенска митрополия.

About the Author :