Архимандрит Димитрий: Не идвайте в храмовете, молете се вкъщи

„Не идвайте в храмовете, за да избегнем тази зараза“, това призова архиерейският наместник архимандрит Димитрий след среща с членове на Областния медицински съвет във връзка с предстоящите християнски празници. „Нека всички да се пазим, колкото е възможно да ограничим излизането, защото можем да се молим и в вкъщи“, допълни още архимандрит Димитрий.

Службите за Цветница и за Великден ще бъдат в храмовете, но църковни служители ще съблюдават да се спазва дистанцията между богомолците.

За храмовете се прилагат и специални мерки за дезинфекция – на всеки половин час иконите, с които християните имат досег, се забърсват със спирт, всички столове се почистват, закупени са дизенфектанти, които се ползват постоянно.

Отделно РЗИ ще извърши дезинфекция на храмовете в Ямбол и на манастирите край Кабиле и на Бакаджика преди Цветница и преди Великден.

„Господ да помага на всички, да им даде разум да бъдат отговорни и да не излизат“, отправи послание към ямболци архимандрит Димитрий.

About the Author :

1 Comment to “Архимандрит Димитрий: Не идвайте в храмовете, молете се вкъщи”
  • Радостина
    April 11, 2020 - Reply

    Господа попове, защо като призовавате хората да не идват не затворихте църквите? От алчност, предполагам, да напълните касичките? Божиите заповеди са ви непознати, лицемери алчни.

Leave a reply