Архиерейският наместник подари кръст на участниците в ритуала за Богоявление
Снимка: Зона Ямбол

Ямбол, 6.01.2021 г.

Участниците в ритуала за Богоявление в Ямбол получиха като подарък от Архиерейския наместник архимандрит Димитрий дървен кръст. Общо 14 души се хвърлиха в пълноводнат Тунджа, за да достигнат първи до кръста. След спасяването на кръста от военнослужещия в Авиобаза „Безмер“ Тони Славов, за останалите участници във водата бяха хвърлени дървени кръстове, които те извадиха и останаха за тях като спомен от участието им в ритуала.

Тони Славов разказа, че скача във водата за четвърта поредна година, но печели за първи път. Той е на 24 г., специалист по комуникационни, навигационни и информационни системи в Авиобазата, т. нар. свързочник. Самият той също получи като подарък кръст от архиерейския наместник.

Тони Славов изрази радостта си, че продължава традицията военослужещ да спасява кръста на Богоявление и пожела за себе си и за всички ямболлии здраве, по-успешна и по-позитивна 2021 г.

About the Author :

1 Comment to “Архиерейският наместник подари кръст на участниците в ритуала за Богоявление”
  • иван
    January 7, 2021 - Reply

    Само в ямбол пак глупости, да хвърлят не един а много кръстове. кръста е един и един го хваща, не може всички да са доволни…

Leave a reply