„ Арогантното поведение на БСП ги обрича на политическа самота”, отсече Румен Петков в Ямбол

60969078„Самонадеяното, арогантно на моменти поведение на БСП, относно предстоящите местни избори, я обрича на политическа самота”, заяви в понеделник, 11 май, в Ямбол, заместник-председателят на АБВ Румен Петков. Бившият вътрешен министър  и бивш член на ръководството на БСП, определи като „неадекватна позицията на българските държавници”, като визира отсъствието им от Москва в Деня на победата. Петков изтъкна колко мъдро е постъпила Ангела Меркел, която на 10 май се е срещнала с Владимир Путин в столицата на Русия, и е отдала  дължимото уважение.

„Джон Кери и Сергей Лавров на срещата си в Сочи ще покажат, че зачитат историята , а нашите  псевдодържавници  демонстрираха простащина и исторически нихилизъм, и не защитиха българския национален интерес”, допълни зам.-председателят на партия АБВ.

От гнева на Петков не можаха  да избягат и бившият външен министър Вигенин, и ексвъншният министър Ангел Найденов, които бяха определени като „ зоологически ентусиасти”, пак заради политиката си спрямо Кремъл.

About the Author :