Антон Стамов, логистичен център Кабиле на Лидл България: Чувствахме се сигурни по време на кризата и имахме дори още повече работа

Антон Стамов е един от хората, на които магазините на Lidl ежедневно разчитат за доставката на стоките. Вече година и половина работи в логистичния център на Лидл България в Кабиле, Ямбол, като комисионер. А основната задача на комисионерите е именно да подготвят стоката, за да стигне навреме до клиентите в магазините. В началото му е малко странно, защото от слушалката в ухото му непрекъснато говори чужд глас – компютърната система, която „казва“ какво е поръчал съответният магазин и кои стоки в какви количества трябва да приготви. Бързо обаче свиква с гласа в слушалката и се радва, че работата му е разнообразна и че зад себе си има екип и колеги, на които може да разчита.

Доказва го и извънредната ситуация, която ги мобилизира допълнително и ги обединява още повече. „Имахме повече работа, но се справихме заедно“, казва Антон. Признава, че не се е притеснявал за себе си, защото са имали осигурени всички предпазни средства – „работихме с маски и ръкавици и стояхме на разстояние един от друг, за да се пазим“.  Това обаче, за което е благодарен най-много, е, не само, че не остава без работа, но дори получава и бонус. Така е спокоен и за семейството си – майка си и брат си, с които живее и които също разчитат на него.

Всичко това го кара да се чувства на 100% сигурен в компанията и да иска да продължи да се развива и занапред в нея. „Ако няма коректност и уважение между хората в един екип, работата трудно ще върви“, казва той. Затова и винаги когато го похвалят за добре свършената работа, се мотивира да продължава напред с още повече старание.

И докато посоката в работата му е ясна – напред и нагоре, в каква посока ще тръгне лятото все още не е сигурен. Ще изчака да види как ще се развият нещата. Дотогава е доволен, че поне вече може да спортува – да бяга и да играе футбол с приятели, което му липсва и най-много по време на извънредното положение.

About the Author :

1 Comment to “Антон Стамов, логистичен център Кабиле на Лидл България: Чувствахме се сигурни по време на кризата и имахме дори още повече работа”
 • Страхил
  June 26, 2020 - Reply

  Няма да е зле, Лидъл да поемат управлението на Ямболски окръг.
  Със сигурност ще се справят по-добре от управляващите през последните 15-20 години.
  Лидъл даже имат капацитет и цялата държава да управляват.
  Добре да я управляват.

Leave a reply