Антония Първанова: „Не трябваше да влизаме в Тройната коалиция”

1_Antonia_Parvanova1„Не трябваше да влизаме в Тройната коалиция”, каза на Лазаровден лидерът на НДСВ Антония Първанова в Ямбол. „Тези от нашата партия, които се оказаха клиентелисти вече не са при нас”, констатира някогашната царска избраница, която изрази надежда, че НДСВ е минала през своя катарзис и си е научила вече уроците.

Минаващата за една от най-красивите жени в родната политика говори неуморно в продължение на час и нещо в „Диана палас” пред симпатизанти на партията и пред малкото медии, които счетоха, че има смисъл да я чуят.

Първанова се впусна в предълги обяснения за ролята на европарламента, считайки вероятно, че е попаднала сред племето бонго-бонго. На въпрос на „Делник”, как смята да върне на сцената НДСВ, лидерът на „жълтите” изрази вяра, че това може да стане чрез социалната мрежа.

„И чрез директни срещи с хората”, допълни все пак Антония Първанова, усетила се, че присъстващите симпатизанти на царската партия не са по на 20 или 30 години и не висят из фейсбук.

„Когато НДСВ бе на власт, раждаемостта в България бе най-висока и икономиката бе във възход”, каза още лидерът на НДСВ. „Ние сме за задължителното гласуване, но с преференции за избирателите, а не със санкции спрямо тези, които не упражнят вота си. Ако има задължително гласуване, ще изринем боклуците от политиката, ще премахнем най-сетне купуването на гласове”, заяви Антония Първанова.

Тя разви идеята, която имала и други поддръжници в европарламента, че трябва да се дава по-голям финансов ресурс на жените. „Практиката показва, че жените инвестират по-разумно и там, където те движат нещата, има икономически растеж”, допълни още Първанова.

About the Author :